Malzemeler:
* 100 gr ayıklanmış ve küçük küçük doğranmış taze bakla
* 5 su bardağı su ( et suyu olabilir)
* 1 çorba kaşığı tereyağ
* 1 su bardağı çırpılmış yoğurt
* Tepeleme 1 yemek kaşığı un
* 1 tane çırpılmış yumurta
* 1 avuç ince kıyılmış dereotu
* Tuz, baharat
* 1 yemek kaşığı limon suyu
Üzeri İçin:
* 1 avuç kıyılmış dereotu
* 1/2 yemek kaşığı kızgın tereyağ
* 1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
* Çorba tenceresine yapı koyun ve ocağın altını açın
* Eriyen yağın içine doğranmış baklaları koyun
* Baklaları 5 dk. kavurun
* Üzerine 5 su bardağı suyu, limonu koyun
* Çorbayı kaynamaya bırakın
* Baklalar yumuşayana kadar pişirin
* Diğer tarafta bir kase içinde unu yoğurdu,dereotunu ve yumurtayı iyice çırpın
* Pişen baklalı çorbaya bu sosu yavaş yavaş dökerek ilave edin.
* Devamlı karıştırın
* 5-10 dakika daha pişirin ocaktan alın
*Servis sırasında veya tencerenin içine kızdırılmış biberli yağ dökün
* Üzerine dereotu ile servis yapın
*Afiyet Olsun..
NOT:
* Bakla çorbası demeyin gerçekten çok lezzetli oluyor.
* Hem besleyici hem vitaminli bir çorbadır.
* Çorba devamlı karıştırılarak pişirilmelidir.
* Sos çok iyi çırpılmalıdır.
* Soslu çorbalar çok lezzetlidir.
* Tuz, yağ, ve baharat miktarları size kalmıştır.
* İsteyen et suyu veya et suyu tabletlerle pişirebilir.
SEL GİDER KUM KALIR.
No comments:
Post a Comment