2 adet yumurta
3 yemek kaşığı şeker
1 tutam tuz
1 paket kuru maya(10 gr veya 1yemek kaşığı)
50 gr tere yağı
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı süt
3,5 su bardağı un(hamurun durumuna göre ilave edilebilir)
İçi için malzemeler:
1 su bardağı tahin
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
10 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için 1 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Küçük bir tencereye yarım bardak suyu yarım bardak sütü ve tere yağını ilave ediyoruz. Tere yağı eriyene kadar ısıtıyoruz.
Yoğurma kapımızın içine mayayı şekeri tuzu 2 yumurtayı ilave edip ılık olan tereyağı su ve süt karışımını da ilave ediyoruz.
Unu yavaş yavaş ilave edip güzelce yoğuruyoruz. Elimize hafif yapışan ama çok cıvık olmayan bir hamur olacak. Derin bir kabın içine biraz un serpip hamurumuzu koyuyoruz. Hafif nemli bir bezle örtüyoruz. En az bir saat güneş gören bir yerde mayalandırıyoruz.
Mayalanan hamuru elma büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz.
Açacağımız tezgah üstüne biraz un serpip merdane yardımıyla dikdörtgen şeklinde açıyoruz.
Fırça yardımıyla tahini sürüyoruz. Ceviz ve şekeri serpiyoruz.
180 derecede ayarladığımız fırınımızda üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Ilık ılık servis ediyoruz.
Afiyet olsun. Sevgiler...
No comments:
Post a Comment