Thursday, February 13, 2014

Tuzlu Pasta



tuzlu pasta 1


 (6-9 kişilik)

Kek için:

125 gr. (3.5 yemek kaşığı) Teremyağ

3 yumurta

225 gr. (1 su bardağı) yoğurt

1 çay kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

180 gr. (1.5 su bardağı) un

Kalıbı yağlamak için:

15 gr. (1 tatlı kaşığı) Teremyağ

Ara Katı İçin:

600 gr. (3 su bardağı) süzme yoğurt

60 gr. (3 yemek kaşığı) mayonez

1 küçük kavanoz garnitür

1 su bardağı rendelenmiş pancar turşusu

1 adet közlenmiş kırmızı biber

5 adet biberli zeytin

2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz

2 yemek kaşığı doğranmış dereotu

2 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı tuzYumurtalarımızı bir tutam tuzla çırpıyoruz. İçine yoğurt ve Teremyağ’ımızı

ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Elenmiş un ve kabartma tozumuzu da

eklliyoruz. 20 cm çapındaki kalıbımızı 1 tatlı kaşığı Teremyağ ile yağlayarak kek

hamurumuzu döküyoruz. 170 derece fırında 30-35 dk. kadar pişiriyoruz. Kürdanla

kekimizin pişip pişmediğini kontrol ederek fırından alıyoruz. Kekimiz soğuduktan

sonra yatay olarak 3 eşit parçaya bölüyoruz.

Biz bu sırada süzme yoğurt ve mayonezi karıştırıyoruz. Tuz ve sarımsağımızı da

eklemeyi unutmuyoruz. Kekimizin katlarından birini alıp üzerine pasta kreması sürer

gibi yoğurtlu harcımızı sürüyoruz. Rendelenmiş pancarlarımızı üzerine serpiyoruz.

Bir iki noktada kaşıkla yoğurdumuzu pancarların üzerinde bırakıyoruz ki pastamızın

katları birbirine yapışsın ve keserken ayrılmasın. Diğer katı da üzerine kapatıp

yoğurtlu harcımızı ikinci kata sürüyoruz. Bu sefer yogurt harcının üzerine garnitürleri

serpiyoruz ve yine bir iki üç noktada yoğurdu garnitürün üstüne bırakıyoruz ve en

son katını kapatıyoruz. Kalan yoğurtla tuzlu pastamızın her yanını sıvıyoruz.

Yanlarını doğranmış yeşilikler ile süslüyoruz. Üzerine közlenmiş biber ve zeytinle

dekor yapıyoruz.

Pastamızı yarım saat beklettikten sonra servis edebiliriz.












No comments:

Post a Comment