(6-9 kişilik)
Kek için:
125 gr. (3.5 yemek kaşığı) Teremyağ
3 yumurta
225 gr. (1 su bardağı) yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
180 gr. (1.5 su bardağı) un
Kalıbı yağlamak için:
15 gr. (1 tatlı kaşığı) Teremyağ
Ara Katı İçin:
600 gr. (3 su bardağı) süzme yoğurt
60 gr. (3 yemek kaşığı) mayonez
1 küçük kavanoz garnitür
1 su bardağı rendelenmiş pancar turşusu
1 adet közlenmiş kırmızı biber
5 adet biberli zeytin
2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
2 yemek kaşığı doğranmış dereotu
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuzYumurtalarımızı bir tutam tuzla çırpıyoruz. İçine yoğurt ve Teremyağ’ımızı
ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Elenmiş un ve kabartma tozumuzu da
eklliyoruz. 20 cm çapındaki kalıbımızı 1 tatlı kaşığı Teremyağ ile yağlayarak kek
hamurumuzu döküyoruz. 170 derece fırında 30-35 dk. kadar pişiriyoruz. Kürdanla
kekimizin pişip pişmediğini kontrol ederek fırından alıyoruz. Kekimiz soğuduktan
sonra yatay olarak 3 eşit parçaya bölüyoruz.
Biz bu sırada süzme yoğurt ve mayonezi karıştırıyoruz. Tuz ve sarımsağımızı da
eklemeyi unutmuyoruz. Kekimizin katlarından birini alıp üzerine pasta kreması sürer
gibi yoğurtlu harcımızı sürüyoruz. Rendelenmiş pancarlarımızı üzerine serpiyoruz.
Bir iki noktada kaşıkla yoğurdumuzu pancarların üzerinde bırakıyoruz ki pastamızın
katları birbirine yapışsın ve keserken ayrılmasın. Diğer katı da üzerine kapatıp
yoğurtlu harcımızı ikinci kata sürüyoruz. Bu sefer yogurt harcının üzerine garnitürleri
serpiyoruz ve yine bir iki üç noktada yoğurdu garnitürün üstüne bırakıyoruz ve en
son katını kapatıyoruz. Kalan yoğurtla tuzlu pastamızın her yanını sıvıyoruz.
Yanlarını doğranmış yeşilikler ile süslüyoruz. Üzerine közlenmiş biber ve zeytinle
dekor yapıyoruz.
Pastamızı yarım saat beklettikten sonra servis edebiliriz.
No comments:
Post a Comment