Saturday, February 15, 2014

ELMALI TART



elmali tart 1
Elmalı Turta

Gerekli malzemeler;

Hamuru için ;


  • 125 gr tereyağı

  • 2 yemek kaşığı yoğurt

  • 1 yumurta

  • 1çay bardağı toz şeker

  • yarım paket kabartma tozu

  • 2-3 su bardağı un

İç harcı için;


  • 5 adet elma

  • 1 çay bardağı şeker

  • 1 tatlı kaşığı tarçın

  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz

Hazırlanışı;

Öncelikle iç harcı hazırlıyoruz.

Elmaların kabuklarını soyup rendeliyoruz.Şekerle birlikte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Ocaktan indireceğimize yakın tarçın ve cevizi ilave edip soğumaya bırakıyoruz.

Hamuru için;

Tüm malzemeleri birlikte iyice yoğurup streche sarıp 15-20 dk buzdolabında dinlendiriyoruz.Hamurumuzdan yumruk büyüklüğünde bir parça ayırıp buzluğa koyuyoruz ki üzerine kolay rendeleyebilelim.

Tart kalıbımıza ya da uygun bir tepsiye borcamda olabilir tabanı hafifçe yağlayıp merdaneyle tepsi büyüklüğünde açtığımız hamuru yerleştiriyoruz.Kabarmaması için çatalla bir kaç yerden deliyoruz ki kabarmasın.

Hazırladığımız elmalı harcı üzerine yayıyoruz.Buzlukta beklettiğimiz hamuru üzerine rendeliyoruz.

170-180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip dilimleyip servis ediyoruz.

Afiyet olsun...



No comments:

Post a Comment